Roze Zaterdag in Leeuwarden gaat dit jaar niet door. De Friese hoofdstad gaat het evenement nu in 2021 organiseren. De landelijke stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft dit vandaag besloten. De maatregel is genomen vanwege het coronavirus.

Het besluit is onvermijdelijk, aldus de woordvoerder van stichting Roze Zaterdagen Nederland. ,,Het belang van de gezondheid van bezoekers en artiesten en een verantwoorde organisatie staan voorop. Die zijn op dit moment niet te garanderen.” Roze Zaterdag 2020 zou op 20 juni aanstaande in Leeuwarden plaatsvinden. ,,Dit betekent dat al ons voorbereidende werk niet voor niets is geweest”, zegt Margot Hoiting, namens de organisatie in Leeuwarden. ,,We zijn de stichting Roze Zaterdagen ontzettend dankbaar dat we het evenement een jaar kunnen uitstellen.”