Op zaterdag 18 juni 2022 zal de volgende Roze Zaterdag gaan plaatsvinden in Rotterdam. Dat werd afgelopen weekend bekendgemaakt bij de officiële steuteloverdracht van Leeuwarden naar Rotterdam. Wethouder Hein Kuiken droeg de roze sleutel over op het hoofdpodium.

Tijdens Roze Zaterdag 2021 in Leeuwarden was op het hoofdpodium tijd gemaakt voor de officiële sleuteloverdracht. Sinds enkele jaren is dat het moment waarop de roze sleutel officieel wordt overdragen aan de organisatie van de volgende editie. Namens de organisatie van Roze Zaterdag 2022 in Rotterdam nam Arjan Beune, voorzitter van COC Rotterdam, de sleutel in ontvangst. Hij liet het publiek weten dat ze op zaterdag 18 juni 2022 van harte welkom zijn voor de volgende editie van Roze Zaterdag in Rotterdam.

Oorspronkelijk werd de organisatie aan Rotterdam toegekend voor de editie van 2021, maar door de coronacrisis werd dit een jaar opgeschoven. De toekenning van de organisatie aan Rotterdam werd bekendgemaakt door Stichting Roze Zaterdagen Nederland tijdens Roze Zaterdag 2019 in Venlo. Voor meer informatie kun je terecht bij Rotterdam Pride, organisator van deze Roze Zaterdag: https://rotterdam-pride.com/