Op 15 januari 2022 start de selectieprocedure voor Roze Zaterdag 2024. Vanaf die datum kunnen kandidaten zich aanmelden om kans te maken op de organisatie van de oudste Pride van Nederland. De editie van 2022 zal op 18 juni plaatsvinden in Rotterdam en de editie van 2023 is al toegekend aan Goes.

Stichting Roze Zaterdagen Nederland kent jaarlijks, twee jaar vooruit, de organisatie van Roze Zaterdag toe aan een stad in Nederland. Op 15 januari 2022 gaat de selectieprocedure van start om te bepalen wie Roze Zaterdag 2024 mag organiseren. Vanaf die datum kunnen steden zich kandideren en met een bidbook hun plannen presenteren voor het evenement in hun stad. De aanmelding sluit op 15 april 2022 en in mei zal een bezoek worden gebracht aan de kandidaat-steden. Uiteindelijk wordt tijdens Roze Zaterdag 2022 in Rotterdam, op 18 juni, bekendgemaakt wie Roze Zaterdag 2024 mag organiseren.

“We hopen dat een flink aantal steden zich kandidaat gaat stellen, zodat we een aantal sterke bidbooks ontvangen en er echt iets te kiezen valt. Roze Zaterdag is een geweldige kans voor steden om zich te laten zien als lhbti-vriendelijke stad. Het kan een positieve impuls geven aan de bewustwording en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit, want dat is nog steeds heel hard nodig”, aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland.