De Pride maand is officieel van start en dat betekent dat Roze Zaterdag niet lang meer op zich laat wachten. Op zaterdag 18 juni a.s. verwelkomt Rotterdam hopelijk vele kleurrijke bezoekers uit het hele land voor Roze Zaterdag 2022. In dit artikel kun je het volledige programma vinden.

Mensen die eerder een Roze Zaterdag hebben bezocht weten dat de oudste Pride van Nederland altijd garant staat voor een zeer gevarieerd programma. In volgorde van starttijd zullen we hieronder de grootste programmaonderdelen toelichten.

Roze Zaterdag viering (start 9.30 uur, De Waalse Kerk)
Traditiegetrouw start Roze Zaterdag al velen jaren met een kerkelijke viering. Ook dit jaar kunnen bezoekers naar een speciale Roze Zaterdag viering in De Waalse Kerk (Pierre Baylestraat 1, Rotterdam) die start om 9.30 uur. Dit jaar organiseert de Rotterdamse Roze Vieringen dit samen met een aantal vertegenwoordigers vanuit de Rotterdamse kerken. Het thema is ‘Dare to be proud ARISE SHINE’. Meer informatie kun je vinden in het Facebook-evenement.

Pride March (vanaf 11.30 uur, Willemsplein)
Loop op Roze Zaterdag mee met de Pride March. Tijdens een vreedzame mars, geven we een signaal aan de Rotterdammers, Nederland, politiek én de wereld af: iedereen moet zichzelf kunnen zijn! De Pride March wordt georganiseerd door samenwerkende Rotterdamse queer organisaties: COC Rotterdam, ErasmusPride, Out in Rotterdam en Ketelbinkie. Vanaf 11.00 uur start de muziek, de manifestatie start om 11.30 uur en 12.00 uur wordt er gestart met lopen. Het is een route van maximaal 5 kilometer die eindigt op de Coolsingel. Meer informatie kun je vinden in het Facebook-evenement.

Containervillage (vanaf 12.00 uur, Coolsingel)
Markt kraampjes en gekleurde containers waar je allerlei interessante informatie kunt vinden en leuke dingen kan kopen. Dus heb je nog zin om te shoppen of wat lekkers te eten? Dan kun je terecht in Container Village waar meerdere shops, informatiestands en horeca hun eigen ruimte hebben.

Mainstage Roze Zaterdag X Rotterdam Pride (vanaf 14.00 uur, Coolsingel)
Op het hoofdpodium van deze Roze Zaterdag in het hartje van Rotterdam, de Coolsingel, worden bezoekers getrakteerd op een spectaculair programma met optredens van o.a. Duncan Laurence, Babs, Jaïr & Glen Faria, LIONSTORM, S10 en vele anderen. Ook zal op het hoofdpodium rond 14.45 uur de sleuteloverdracht plaatsvinden aan Goes, want daar zal Roze Zaterdag 2023 worden georganiseerd.

Meer informatie over Roze Zaterdag 2022 Rotterdam en het verdere programma van Rotterdam Pride kun je vinden op de website rozezaterdag2022.nl.