De eerste Roze Zaterdag in provincie Zeeland trok gister ruim 20.000 bezoekers naar Goes. Het werd een stralende dag waar mensen vanuit het hele land genoten van het uitgebreide en diverse programma. De organisatie van Goes is blij met hoe de dag is verlopen.

Volgens de organisatie van Roze Zaterdag 2023 kwamen er op basis van de eerste tellingen tussen de 20.000 en 22.000 bezoekers naar Goes. Organisator Tom de Koning van Goes Marketing: “Het is echt goed verlopen. Roze Zaterdag moest een feest worden voor iedereen. Zo is het ook uitgepakt. Het is echt omarmd door heel Goes.”

Ook Roze Zaterdagen Nederland is enthousiast. “Het was een fantastische dag! Onze grote dank en complimenten gaan uit naar het organisatieteam in Goes, de vrijwilligers en alle anderen die deze Roze Zaterdag mogelijk hebben gemaakt. Ze mogen trots zijn op wat er is neergezet”, aldus Simon Timmerman, voorzitter van Roze Zaterdagen Nederland.

Veel aandacht in de media
De eerste Roze Zaterdag in Zeeland zorgde vooraf al voor veel aandacht in de media, maar ook op de dag zelf werd er uitgebreid verslag gedaan vanuit Goes. Een aantal items kun je hieronder vinden: