Over precies 1 jaar vieren we Roze Zaterdag 2024 in Groningen. Vandaag werd de Roze Zaterdag sleutel overgedragen aan wethouder Manouska Molema. Afgelopen weekend werd de sleutel in Goes overhandigd aan een delegatie uit Groningen. Het aftellen is begonnen…

Op het hoofdpodium van Roze Zaterdag 2023 op de Grote Markt in Goes werd afgelopen zaterdagavond de Roze Zaterdag sleutel overgedragen. Deze sleutel staat al enkele jaren symbool voor het overdragen van de organisatie van Roze Zaterdag van ene naar de andere stad. Namens Goes werd de sleutel overgedragen door burgemeester Margo Mulder die daarbij werd ondersteund door NOS-presentator Winfried Baaijens. De sleutel werd namens Groningen in ontvangst genomen door Mark Gils, de voorzitter van COC Groningen & Drenthe.

Nog 1 jaar
Vandaag is het precies nog 1 jaar tot Roze Zaterdag in Groningen, want die zal gaan plaatsvinden op 22 juni 2024. Voor de organisatoren een perfect moment om de Roze Zaterdag sleutel over te dragen aan wethouder Manouska Molema van gemeente Groningen. “Die zet ik heel trots in mijn kamer bij het raam als herinnering aan alle leuke activiteiten die komend jaar in Groningen georganiseerd worden. En zodat iedereen kan zien dat hier Roze Zaterdag is volgend jaar”, aldus Molema.

RTV Noord was bij dit moment aanwezig een maakte een artikel inclusief video: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/1035268/de-sleutel-is-in-handen-van-groningen-volgend-jaar-roze-zaterdag-in-stad