Vandaag kwamen er ruim 25.000 bezoekers naar Groningen voor Roze Zaterdag 2024. Groningen was voor de derde keer in de geschiedenis de gaststad voor de oudste pride van Nederland. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie. 

Roze Zaterdag 2024 Groningen had een bomvol programma met onder anderen een roze viering in de Akerk, een Pride Walk met ruim 5.000 deelnemers en drie podia in de stad. Op de Mainstage aan de Grote Markt traden diverse artiesten op waaronder Willeke Alberti, Sophie Straat en House of Vineyard.

De organisatie is zeer tevreden over het verloop van het evenement. “We zijn ontzettend trots dat zoveel mensen naar Groningen zijn gekomen om samen met ons Roze Zaterdag te vieren. Het was een sfeervolle dag, waar we uitgebreid de diversiteit hebben gevierd. Trots zijn we op de Pride Walk waarin absoluut duidelijk is gemaakt waarom Roze Zaterdag zo belangrijk is”, aldus Mark Gils, voorzitter Roze Zaterdag Groningen.

Simon Timmerman, voorzitter Roze Zaterdagen Nederland, is vol lof over de organisatie in Groningen: “We zijn alle mensen, de vele vrijwilligers, die deze Roze Zaterdag in Groningen hebben mogelijk gemaakt heel veel dank verschuldigd. Voor onze gemeenschap is Roze Zaterdag een belangrijke dag en Groningen heeft zich van diens beste kant laten. Dank je wel Groningen!”

Volgend jaar in Zaanstad
Elk jaar wordt Roze Zaterdag georganiseerd in een andere stad in Nederland. Volgend jaar in Zaanstad. In Groningen werd daarom aan het begin van de avond op de mainstage aan de Grote Markt officieel de Roze Zaterdag sleutel overhandigd aan de delegatie uit Zaanstad. Deze volgende editie, Roze Zaterdag 2025, staat gepland op zaterdag 28 juni.

De selectieprocedure voor de organisatie van Roze Zaterdag 2026 is momenteel nog in volle gang. Eerder werd bekendgemaakt dat hiervoor Amsterdam en Noordwijk in de race zijn. De bekendmaking staat gepland voor eind augustus.