Op woensdag 28 augustus a.s. zal Stichting Roze Zaterdagen Nederland de gaststad voor Roze Zaterdag 2026 bekendmaken. Amsterdam en Noordwijk zijn beiden in de race hiervoor, nadat zij zich in het voorjaar kandidaat stelden.

In tegenstelling tot eerdere jaren is de gaststad voor de editie van 2026 niet bekend gemaakt tijdens de laatste Roze Zaterdag, de editie van 2024 in Groningen. Roze Zaterdagen Nederland heeft ervoor gekozen van deze bekendmaking een apart moment te maken. Op Roze Zaterdag gaat, zoals begrijpelijk, veel aandacht uit naar het programma van die dag en de volgende editie vanwege de sleuteloverdracht aan het einde van de dag.

Bekendmaking
Tijdens een besloten feestelijke bijeenkomst in Blend XL zal op woensdag 28 augustus a.s. de gaststad voor Roze Zaterdag 2026 bekend worden gemaakt. De uitkomst, Amsterdam of Noordwijk, zal daarna zo snel mogelijk via onze communicatie kanalen worden gedeeld aan het eind van de middag of begin van de avond. Amsterdam was in het verleden al diverse keren gaststad voor Roze Zaterdag, waaronder in 1994 en 2016. Noordwijk heeft het evenement nog niet eerder mogen verwelkomen.