Op 15 januari 2023 start de selectieprocedure voor Roze Zaterdag 2025. Vanaf die datum kunnen kandidaten zich aanmelden om kans te maken op de organisatie van de oudste pride van Nederland. De editie van 2023 zal op 17 juni plaatsvinden in Goes en de editie van 2024 is toegekend aan Groningen.

Stichting Roze Zaterdagen Nederland kent jaarlijks, twee jaar vooruit, de organisatie van Roze Zaterdag toe aan een stad in Nederland. Op 15 januari 2023 gaat de selectieprocedure van start om te bepalen wie Roze Zaterdag 2025 mag organiseren. Vanaf die datum kunnen steden zich kandideren en met een bidbook hun plannen presenteren voor het evenement in hun stad. Alle details over de procedure zullen ook op die datum worden gepubliceerd. De aanmelding sluit op 15 april 2023 en in mei zal een bezoek worden gebracht aan de kandidaat-steden. Uiteindelijk wordt tijdens Roze Zaterdag 2023 in Goes, op 17 juni, bekendgemaakt wie Roze Zaterdag 2025 mag organiseren.

“We hopen dat een flink aantal steden zich kandidaat gaat stellen, zodat we een aantal sterke bidbooks ontvangen en er echt iets te kiezen valt. Roze Zaterdag is een geweldige kans voor steden om zich te laten zien als lhbti+ vriendelijke stad. Het kan een positieve impuls geven aan de bewustwording en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit, want dat is nog steeds heel hard nodig”, aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland.